Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
Header

Nyheder


Link Kan et foto spare et besøg på sygehuset?
Er det muligt at undersøge og behandle hudkræft på én dag i stedet for to? Det ønsker læge Sofie Hody at forske i, og hun er Sygehus Lillebælts finalist i konkurrencen, hvor borgerne bestemmer, hvem der vinder forsker-kroner.
Link Ny CT-scanner til hjertepatienter i Kolding
Som noget nyt kan sygehuset i Kolding nu også foretage CT-scanninger af hjertet. Den nye, højtudviklede hjertescanner er den kun anden af sin art i hele Danmark.
Link Unge kan få anonym vejledning om sex og prævention
I et nyt eftermiddagstilbud kan unge i Fredericia få råd og vejledning om sex, køn og prævention.
Link Tre timers parkering i Vejle
Hver dag kommer mange patienter for sent til deres aftaler på sygehuset i Vejle, fordi de ikke kan finde en parkeringsplads. Derfor bliver der nu indført samme parkeringssystem som i Kolding.
Link Hjem til et forandret liv
Meget var anderledes, da Bjarne Nielsen vendte tilbage til hjemmet, efter at han havde fået amputeret sit ene ben på Kolding Sygehus.
Link En tryg første tid på ét ben
Patienter, der har fået amputeret et ben, skal have en tryggere og mere smidig overgang fra sygehuset – og til eget hjem.
Link 60 år og nyuddannet portør
Winnie Andersen elsker sit job på Rygcenter Syddanmark – og alderen er bare en fordel.
Link En støtte til samtalen når ordene svigter
Patienter på Kolding Sygehus, der har fået skadet hjernens talecenter, får fremover en ekstra støtte til at kunne føre en samtale
Link Frede får hjælp til at fortælle, hvad han tænker
Symboler, plancher og nedskrevne ord gør en verden til forskel for social- og sundhedsassistent Bente Blauenfeldt Sørensen og de afasiramte patienter, hun kommunikerer med på Kolding Sygehus.
Link Nyt medicinsk daghospital til patienter på Vejle Sygehus
Medicinsk Daghospital i Vejle er flyttet i nye, større rammer til stor gavn for de patienter, der kan få behandling i løbet af dagen, men tage hjem og sove i egen seng om aftenen.
Link Flere end 1000 patienter vil kvitte smøgerne
Sygehus Lillebælt har de seneste måneder haft stor succes med at sende patienter videre til et potentielt rygestopforløb.
Link Hjertehjælp til kræftpatienter sikrer et bedre liv
På Vejle Sygehus kan kræftpatienter få akut hjælp på en særlig klinik, hvis behandlingen af kræften skader hjertet.
Link Da kræften kom, fik Karin hjælp til hjertet
Karin Hyllested Pedersen fik hjælp på onko-kardiologisk klinik på Vejle Sygehus, så hun kunne fortsætte kræftbehandlingen uden, at hjertet samtidig tog skade.
Link Et år på patienternes sygehuse
Bedre modtagelse af døve patienter, omsorgsopkald til de pårørende, højteknologi, hjælp til alternativ behandling og meget andet. Medarbejderne på Sygehus Lillebælt udvikler hele tiden sygehusets tilbud om pleje og behandling, og ledestjernen er klar: Det er patienten først.
Link En god start på livet
Et forbedret samarbejde om sundhedsfremmende tilbud til de gravide og deres familier skal sikre, at færre småbørn i Vejle Kommune får brug for behandling, der kunne have været forhindret.
Link Ny influenza-test gør en stor forskel for patienterne
På bare 20 minutter kan medarbejderne på sygehusene i Vejle og Kolding nu fastslå, om en patient har influenza eller ej.
Link Vejle Sygehus er Danmarks bedste kræftsygehus
For fjerde år i træk er Vejle Sygehus blevet kåret som Danmarks bedste til kræftbehandling.
Link Nyt tilbud på Vejle Sygehus for kræftpatienter med senfølger
Vejle Sygehus har åbnet en ny senfølgeklinik for kræftoverlevere, der døjer med efterreaktioner som eksempelvis smerter, fordøjelsesbesvær og søvnløshed efter deres behandlingsforløb.
Link Mangel på D-vitaminer spøger stadig
Nyt nærstudie af blodprøver afslører underskud af D-vitaminer hos op mod hver fjerde patient.
Link Receptionister på sygehuset skal tale med døve via tegnsprog
Fremover skal receptionister og stifindere på Sygehus Lillebælt kunne kommunikere med døve patienter via tegnsprog.
Link Telefon-konsultationer tager toppen af ventetid
En telefonopringning kan spare et kontrolbesøg på sygehuset for mange af de patienter, der er blevet behandlet for hæmorider. Det viser et projekt fra Organkirurgisk Ambulatorium på Kolding Sygehus.
Link Kurt fik kræft, men den tidlige støtte hjalp ham
Kurt Assenholt Henriksen takkede ja til tilbuddet om at få en tidlig palliativ behandling på Vejle Sygehus, selvom han var ikke dødeligt syg. Han var meget glad for støtten, som han vil anbefale til andre.
Link Tidlig palliativ hjælp forbedrer livskvaliteten
Et nyt studie fra Sygehus Lillebælt viser, at kræftpatienter, der får ekstra hjælp og støtte, når de har fået sygdommen konstateret, får forbedret livskvaliteten.
Link Følg med Følge-Hjem-Sygeplejersken på arbejde
39-årige Lone Lund Pedersen er ikke som sygeplejersker er flest
Link Hjælp til de svære spørgsmål
Klinisk Etisk Udvalg på Sygehus Lillebælt diskuterer de dilemmaer, der ikke findes entydige løsninger på.
Link Millionbevilling til Sygehus Lillebælt til dansk-tysk projekt
Sygehuset har fået 3,9 mio. kr. til projekter, der forbedrer kommunikationen mellem sundhedsprofessionelle og patienter på begge sider af grænsen
Link Internationalt kvalitetsstempel til Patienternes Kræftsygehus
Som det første danske sygehus har Vejle Sygehus fået godkendt og certificeret sin palliative indsats overfor sine kræftpatienter af den europæiske kræftorganisation ESMO.
Link At overleve er ikke nok
Allan overlevede hjertestop, men det var begyndelsen på et mareridt. Hans historie har været med til at danne grundlaget for de nye forløb for hjertestopoverlevere.
Link Ekstra hjælp til hjertestopoverlevere
Ekstrem træthed og problemer med hukommelse og koncentration kan gøre livet meget svært for mennesker, der har overlevet et hjertestop. Et nyt forløb på Vejle Sygehus skal hjælpe både patienter og deres familier videre i livet.
Link Ny direktør på Sygehus Lillebælt
Efter mere end 10 år som chef på Sygehus Lillebælt bliver Christian Sauvr nu administrerende direktør på sygehuset.
Link P-husbyggeri er i gang
Byggeriet af det nye P-hus ved sygehuset i Vejle er i gang, og det betyder færre pladser til patienterne under byggeriet. Folk uden ærinde på sygehuset opfordres til at holde sig væk og lade patienter og pårørende få adgang til de parkeringspladser, der er.
Link Opgaveflytning uden sure opstød
Sygeplejerske overtager overlægens specialopgave på Kolding Sygehus. Det kan være med til at give kortere ventetid for patienterne.
Link Børn behøver ikke narkose i MR-scanneren
Kolding Sygehus leverer en rekord i at reducere brugen af narkose til børn, der skal i MR-scanneren. Resultaterne af sygehusets indsats er netop blevet offentliggjort i European Journal of Radiology. Samarbejde i børnehøjde og brugen af ny teknologi er vejen frem.
Link Fornemt skulderklap til portører
Fem portører på Vejle Sygehus blev i dag hædret med Christina Bjerg-Brinks Mindelegat 2018.
Link Patient underviser andre patienter
Patient Pia Christensen på Smertecenter Middelfart kan noget, de professionelle ikke kan. Og alle er helt enige om, at det giver noget særligt, når det er patienter, der selv underviser andre patienter.
Link Nu kan patienterne få stuegang efter udskrivelsen
Vejle Sygehus tester en ordning, hvor lægerne fra Medicinsk Afdeling foretager stuegang uden for sygehuset.
Link Hurtigere vej til høreapparater
Ventetiden på høreapparater falder markant på Sygehus Lillebælt, og i løbet af de næste måneder forventes den at falde yderligere, når der bliver oprettet en ny høreklinik-satellit i Middelfart.
Link Vi skal altid huske at spørge patienten
Ny undersøgelse fra Vejle Sygehus viser, at det vigtigste for patienten er at have en god relation til læger, sygeplejersker og andet personale på sygehuset. Fokus i undersøgelsen er, hvad der er vigtigst i et patientforløb, og konklusionen er, at patienten skal spørges om netop det – hver gang.
Link Flere patienter skal høres om deres ønsker for den sidste tid
Medarbejdere på Sygehus Lillebælt har i et landsdækkende projekt udviklet et dokument, som skal hjælpe patienter med at definere deres ønsker for den sidste tid. Indtil videre har 25 patienter under en samtale med en læge valgt at udfylde dokumentet. Nu udvides projektet til at skulle omfatte 300 patienter.
Link Sygehus Lillebælt skal have ny direktør
Sygehus Lillebælts administrerende direktør Dorthe Crüger har opsagt sin stilling. Hun forlader sygehuset med udgangen af oktober.
Link Ny accelerator til kræftbehandlingen i Vejle
I dag blev en ny accelerator til strålebehandling af kræftpatienter løftet ind på Vejle Sygehus. Den tonstunge maskine skal være med til at gøre det muligt at behandle endnu flere patienter.
Link Får genoptræningsplanen med i hånden
Ingen tid går tabt for de patienter, der skal til genoptræning efter et behandlingsforløb på Ortopædkirurgi på Kolding Sygehus. Nu får patienterne planen med i hånden med det samme, og genoptræningen kan starte op indenfor syv dage.
Link Mange patienter takker ja til rygestop
Læger og sygeplejersker på Ortopædkirurgisk Afdeling på Vejle Sygehus har som et forsøg spurgt patienter, der ryger, om de ønsker at blive kontaktet vedrørende et rygestopforløb. Over 30 patienter har valgt at takke ja. Nu gøres projektet permanent på hele sygehuset.
Link Kolding Sygehus blokerer smerterne
Patienter med operationssmerter heler langsomt og bruger alt for store mængder morfin. Derfor har bedøvelægerne på Kolding Sygehus sat sig for at komme med i verdenseliten i forhold til smertefrie operationer og helingsforløb.
Link Karen får en blokade
Selv store operationer foretager lægerne på Kolding Sygehus i lokalbedøvelse, hvor patienten er vågen undervejs. Det gør, at patienterne kommer sig hurtigere og undgår en lang række bivirkninger fra blandt andet morfin. Denne artikel hænger sammen med historien Kolding Sygehus blokerer smerterne.
Link Telemedicin giver patienter livet tilbage
Omkring 50.000 patienter har mulighed for at spare en tur til sygehuset hver tredje uge. I stedet for at få taget blodprøver på sygehuset, kan de nemlig selv lave prøven derhjemme og indtaste deres blodværdier direkte ind til lægerne via Sundhed.dk. Dette medicinske system er opfundet på Vejle Sygehus, og nu viser det sig, at det er mindst lige så sikkert som fysiske besøg på sygehuset.
Link Fisk på intensivafdelingen
I disse dage flytter akvariefisk ind på Kolding Sygehus – til gavn for patienterne.
Link Færre stuegange er fint med patienterne
Hvis bare patienterne ved, hvornår næste lægesamtale er, behøver den ikke foregå i weekenden. Det viser en ændring af arbejdsrutinerne på Medicinske senge B på Kolding Sygehus.
Link Døende skal ikke have stød
Et stød, der føles som et spark fra en hest, i forbindelse med dødens indtræden er ikke rart for hverken den døende eller de pårørende, der eventuelt er til stede. Derfor arbejder Pacemakerambulatoriet på Vejle Sygehus målrettet med at få slukket for stødefunktionen i de såkaldte ICD pacemakere hos patienter, hvor man ved, at døden er nært forestående.
Link Mindre usikkerhed ved udskrivelsen
En opfølgende telefonsamtale efter udskrivelsen er ofte en god støtte for patienterne, og den kan være med til at hindre unødvendige genindlæggelser. Patienterne på Hjertesygdomme er glade for det nye tiltag, der er en del af afdelingens arbejde med den gode udskrivelse.
Link At se det hele menneske
Sygehus Lillebælt får landets første sygeplejerske med speciale i komplementær behandling.
Link Misbrugere får et særligt stik
Et unikt samarbejde mellem Vejle Sygehus og kommunerne i Vejle og Fredericia gør, at misbrugere får taget nødvendige blodprøver med avanceret udstyr. Det gør nærmest umulige blodprøver til noget, der er overstået meget hurtigt.
Link En bus med misbrugere
Selv stiknarkomaner kan være bange for nåle, og for dem kan det være særdeles smertefuldt at få taget en blodprøve, fordi mange af deres blodårer er blevet ødelagt. Vejle Sygehus giver derfor en ekstra service, så også misbrugerne kan blive tjekket.
Link Børn på en voksenafdeling
Ny legende tilgang til børn i et voksenambulatorium sikrer, at børn bliver behandlet som børn.
Link Operationsgangen er ikke lukket land
Pårørende har en beroligende effekt på nervøse patienter. Derfor har Organ- og Plastickirurgisk Afdeling i Vejle som noget nyt åbnet op for, at pårørende kan komme med helt ind på operationsgangen.
Link En at holde i hånden
En kræftdiagnose er en alvorlig sag, og derfor er Sus Horsted Dyrlund også glad for, at hun hele tiden kan finde støtte hos sin mand.
Link Sygehus får en mio. kroner til demenstræning
600 medarbejdere fra Kolding Sygehus skal på kursus i at håndtere demente patienter.
Link Specialisterne samler sig om patienten
Hudkræft er den kræftsygdom, der rammer flest patienter. Den betegnes ofte som fredelig, fordi den vokser langsomt og ikke spreder sig, men ubehandlet kan den blive næsten invaliderende, fordi den ofte sidder i ansigtet og kan ødelægge øjne, næse og læber. Som noget helt særligt kommer patienter med hudkræft på Vejle Sygehus ind og møder flere speciallæger på én gang i de såkaldte multidisciplinære teams.
Link Rygcenter Syddanmark øger fokus på abstinenser efter brug af stærk smertestillende medicin
En langt større andel patienter end hidtil antaget får abstinenser ved ophør med den smertestillende medicin de har fået i forbindelse med deres operationer. Derfor sætter Rygcenter Syddanmark nu fokus på emnet.
Link Vejle Sygehus skærer i ventetiden
Ventetid er irriterende, og derfor er personalet på Nuklearmedicinsk Afdeling på Vejle Sygehus også rigtigt glade for, at de nu kan korte flere timer af en meget brugt undersøgelse til patienter med blandt andet prostatakræft.
Link Opkald giver efterlevende ro i sindet
At blive ladt alene tilbage, når et familiemedlem dør, er svært. Derfor ringer sygeplejerskerne fra Organkirurgisk Sengeafsnit på Vejle Sygehus nu til de efterlevende pårørende for at følge op og høre, hvordan de har det.
Link Hybridstuen kan det hele
Sygehus Lillebælt åbner en helt ny hybridstue som både kan røntgen, bedøvelse og operation på én gang.
Link Bytte-bytte-sygeplejerske
Sygeplejersker i Vejle Kommunes hjemmepleje og på Vejle Sygehus udveksler ofte patienter med hinanden, men den nødvendige information følger ikke altid med. Det skal et nyt projekt ændre på.
Link Fra Sjælland til Vejle Sygehus
Sjællandske kræftpatienter har været så glade for deres behandling på Vejle Sygehus, at de er blevet i det jyske, selvom de kunne flytte til et hospital tættere på. Også Flemming Lintrup fra Stevns, som er i behandling for lungekræft.
Link Antallet af børn med nyresten stiger voldsomt
Flere og flere børn har behov for at få fjernet meget smertefulde nyresten, og tendensen vil blot være stigende de kommende år, vurderer professor og overlæge Palle Slot Osther. Årsagen findes ofte i livsstilen.
Link Lægebreve skal være på dansk
På Sygehus Lillebælt skal patienterne have mulighed for at forstå, hvad der står i de breve, som lægerne skriver efter endt behandling. De første pilotprojekter viser gode erfaringer.
Link Spiller med affald
Et nyt elektronisk spil skal gøre Sygehus Lillebælts medarbejdere endnu bedre til at sortere affald som kanyler, medicinrester og engangssakse.
Link Hvem skal have Margueritte-prisen 2018?
Sygehus Lillebælt vil hædre den excellente sygepleje, og både patienter, pårørende og ansatte på sygehuset kan indstille personer til at modtage prisen.
Link Startpakker til gravide i Familieambulatoriet
Kolding Sygehus og Mødrehjælpen i Kolding og Vejle samarbejder om at hjælpe gravide og nyfødte godt i gang.
Link Børn må ikke blive bange for nåle
Et nyt projekt på Kolding Sygehus skal sikre, at børn fremover får en langt bedre oplevelse, når de skal have taget en blodprøve.
Link Patientassistenter på sygehuset
To mænd med blå jakker er klar med hjælpende arme, stærke skub og en glad velkomst til alle, der ikke er så godt gående eller har brug for lidt assistance på pladsen foran Kolding Sygehus.
Link Nyheder 2017
Nyheder fra Sygehus Lillebælt 2016
Link Nyheder 2016
Nyheder fra Sygehus Lillebælt 2016
Link Nyheder 2015
Nyheder fra Sygehus Lillebælt 2015

Siden er sidst opdateret 20-08-2018.
Kontakt: Anna-Esther Nielsen - OUHSygehus Lillebælt | Telefon 76 36 20 00 | Send sikker e-mail til Sygehus Lillebælt